Pressmeddelande: Skal etablere Nordens ledende selskap på produksjonssoftware

Viking Venture leder et konsortium som går inn med 33 millioner i selskapet MyProduction AS. Selskapet skal konsolidere Nordens ledende leverandører av software mot produksjonsbransjen. De norske selskapene View Production og Pro-M, og de svenske selskapene Mapaz og Infostruct er nå samlet under MyProduction paraplyen.

  • Vi skal konsolidere markedet for produksjonssoftware i Norden. Markedet preget av mange små aktører, som leverer kritisk programvare for produksjonsbedrifter. Ved å konsolidere markedet kan vi skape en større aktør som gjør at produksjonsbedrifter vil få økt verdi fra sine systemer, sier Joar Welde, Partner i Viking Venture og styreleder i MyProduction.

Fokus på produksjon

Viking Venture kom inn som eier i View Software i 2017, et selskap som den gang leverte programvareløsninger for både vedlikehold og produksjon. Produksjonsdelen av selskapet, med produktene View Production og Pro-M, ble i 2017 skilt ut som eget selskap, med Thore Stærk som daglig leder.

  • Vi ønsket å ha tydelige fokus og mål innen det å levere best mulig programvare for produksjon, sier Thore Stærk.

Det er Stærk som nå går inn som daglig leder i nye MyProduction, hvor View Production og Pro-M inngår, og hvor man også har kjøpt opp de svenske selskapene Mapaz og Infostruct. MyProduction er dermed godt i gang med å konsolidere de beste selskapene innen programvare for produksjon i Norden.

Riktig kompetanse i styret

Viking Venture har sammen med noen utvalgte investorer skutt inn 33 millioner i ny kapital i selskapet for å gjennomføre MyProduction sin veksplan.

  • Vi har også fokusert på riktig sammensetning av kompetanse i styret, sier Joar Welde.

Viking Venture er hovedinvestor og i tillegg har man fått med seg flere erfarne eiere med blant annet Widar Salbuvik (en av grunnleggerne av Pareto). I styret sitter også eierne Nils Thore Kristensen, som har bred produksjonsbakgrunn, samt Arild Andersen, med erfaring fra ekspansjon av programvare internasjonal ved hjelp av oppkjøp.

Videre planer for utvikling

For å styrke selskapet videre planlegges både flere oppkjøp samt investeringer i ny og forbedret teknologi.

  • Det er viktig for oss å kunne tilby størst mulig verdi for kundene fremover, og det avhenger også av å ha best mulig teknologi. Vi har derfor tatt fatt på en større utviklingsarbeidet. På sikt er målet og samle det beste fra de ulike løsningene inn i en og samme nettbaserte produksjonsløsning, sier Stærk.

Kontakt oss gjerne med spørsmål

Thore Stærk

Daglig leder i MyProduction Telefon: 926 00 964 E-post: ths@view.no

Joar Welde

Partner i Viking Venture og styreleder i MyProduction Telefon: 982 06 930 E-post: joar.welde@vikingventure.no